Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Flevo Boys wederom onnodig verlies

Het moet frustrerend voor trainer Arjen Postma en zijn team zijn, wederom een wedstrijd met kansen maar aan het eind van de wedstrijd stond Flevo Boys weer met lege handen.

De wedstrijd begon in Apeldoorn een kwartier later i.v.m. bus pech. Was dit een voorbode voor de wedstrijd! Met nog geen vijf minuten gespeeld te hebben, werd Johan Tiems door de keeper onderuit gehaald. Maar de verwachte strafschop bleef uit, iedereen was het er over eens dat het een strafschop had moeten zijn. De eerste kans voor Apeldoorn is een schot vanaf de rand zestien, maar de bal ging ruim naast het doel. Na een kwartier spelen was er een kans voor Aran Nijboer, met een geweldige redding stop Dean Bredewolt de bal. In de rebound schoot Johan Tiems tegen de lat. Flevo Boys had weer de beter kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Vlak voor rust sloeg het noodlot toe, Cem Köse van Apeldoorn maakte de 1-0. Geheel tegen het spelbeeld in, maar daar had Apeldoorn geen boodschap aan.

Is het pech of roep je het over je zelf af!

Na rust was Thomas Potters geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven. Voor hem kwam Robin Zuidema in het veld. Met nog geen vijf minuten onderweg, was er weer een kans voor Flevo Boys. De keeper van Apeldoorn kwam zijn doel uit en Timon Rorije probeerde het met een lobje. De bal kwam daarbij bovenop de lat terecht. Flevo Boys voerde de druk op, en Apeldoorn zakte steeds verder in.  Arjen Postma bracht Thom Bos voor Willem Huizing. In de 72ste minuut scoorde Timon Rorije 1-1, die al even in de lucht hing.  Vijf minuten later zette Johan Tiems Flevo Boys op voorsprong 1-2. Na de goal werd Johan Tiems gewisseld voor Gerben Visser.  In de 81ste minuut kopt Timon Rorije de bal net over. Je verwacht dat het team, de sterke fase waarin ze zaten kon doorzetten. Maar dan is het toch weer Apeldoorn in de persoon Cem Köse, die vrij voor het doel kwam. Hij tikte de 2-2 binnen.

Er kwamen nog vijf minuten bij i.v.m. een blessure van de Apeldoorns keeper. Apeldoorn zette nog een keer aan, en kreeg een vrijetrap zijkant zestien door een onnodige overtreding. Rik Vlutters van Apeldoorn schoot de vrije trap in de verre hoek 3-2, wat tevens de eindstand was.

”Arjen Postma”

Soms is de teleurstelling groot, heel groot. Je krijgt niet altijd wat je verdiend. Voetballend je beste wedstrijd spelen. Veel kansen creëren, oa 2x lat. Voorsprong, controle en toch verliezen. Het enige wat je kan doen, is leren van de fouten en het rendement omhoog schroeven.

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen koploper Swift, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 1 oktober 2022