Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Flevo Boys verspeelt dure punten tegen Berkum

Flevo Boys heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen concurrent Berkum verloren, eindstand 0-1.

De thuiswedstrijd tegen Berkum ging om een positie in de middenmoot. Bij winst zou de plek om handhaving dichter bij komen. Als er verloren zou worden, is Flevo Boys afhankelijk van wat de ploegen onder hun doen.
Het begin van de wedstrijd is het aftasten voor beide ploegen. Het was al snel duidelijk dat Berkum in een 4-4-2 formatie aan de wedstrijd begon. Flevo Boys heeft doorgaans problemen met ploegen die de verdediging op slot gooien en op de counter voetballen. Zo ook vandaag.  Flevo Boys had de bal, Berkum zakte in, en mede daardoor waren de mogelijkheden schaars. Bij rust was dan ook 0-0 en dat paste bij de wedstrijd.

Fout werd afgestraft

Ook in de tweede helft was het matig, een doelpunt leek er niet in te zitten. Flevo Boys probeerde meer druk te zetten maar kon het niet afmaken. Een te zachte  terugspeelbal werd onder schept door Johnsen Bacuna van Berkum.  De Berkum-aanvaller hoef je zo’n cadeautje niet te geven en dus werkte hij de bal koelbloedig achter goalie Rodney Rosink.
Flevo Boys ging na de 0-1 achterin 1 op 1 spelen en zette meer druk naar voren.  Er kwamen nog wel een paar kansjes, maar ze wisten deze niet te benutten. Door de overwinning gaat Berkum Flevo Boys voorbij op de ranglijst.

Volgende week is er weer een belangrijke wedstrijd. Dan komt Buitenpost op bezoek. Zij  staan met twee wedstrijden minder en zes punten onder Flevo Boys.

Door Peter Santbergen - 6 april 2019