Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys verliest wederom thuis met 0-1

In een matige wedstrijd van beide ploegen verliest Flevo Boys met 0-1 van Buitenpost. Vlak voor rust wist Buitenpost de 0-1 te scoren. De gehele tweede helft voetbalde Flevo Boys op de helft van Buitenpost maar wist weinig te creëren.

Flevo Boys begon voortvarend aan de wedstrijd, in de beginfase waren er kansen voor Tomas Boer en Timon Rorije. Het leek een wedstrijd te worden als vorige week tegen Berkum. Buitenpost graaft zich in en Flevo Boys weet er niet mee om te gaan. Flevo Boys is goed in de combinatie maar weet weinig re creëren. Vlak voor rust weet Buitenpost geheel tegen de verhoudingen in, een voorzet binnen te koppen. De ploegen gingen ruste met een 0-1 stand.

Te weinig creativiteit

Gelijk na rust was de eerste kans voor Buitenpost, maar ze wisten deze niet te benutten. In de 56ste minuut werd Tomas Boer gewisseld voor Frank Post. Flevo Boys moest iets te forceren om een resultaat te halen.  Flevo Boys had wel het meeste balbezit in de tweede helft,  maar wist te weinig te creëren. Na een half uur in de tweede helft kwam Marc Reussing in de spits erbij, Roelof Strikwerda mocht naar de kant.
De Boys bleven aandringen maar waren onrustig aan de bal en hadden te weinig creativiteit. Gezien de speelwijze van Buitenpost waren ze gekomen voor een punt maar gingen er met 3 naar huis.

Door de nederlaag wordt het spannend in de onderste regionen. Flevo Boys is nog lang niet veilig, volgende week is er een uitwedstrijd tegen ACV. Er is dus werk aan de winkel voor de technische staf en spelers.

Door Peter Santbergen - 13 april 2019