Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Flevo Boys verliest uit van ‘d Olde Veste

In de strijd om de posities bovenin zakt Flevo Boys op de ranglijst, dit door verlies in de uitwedstrijd tegen 'd Olde Veste met 3-1.

Foto: Annalies Klompe

In een droog Steenwijk begon Flevo Boys goed aan de wedstrijd. Binnen twee minuten kwam Johan Tiems alleen voor de keeper op aangeven van Aran Nijboer, maar de keeper kon ternauwernood de bal nog wegwerken. Hierna trok ‘d Olde Veste de wedstrijd naar zich toe. Dit deden ze door hoog druk te zetten, waardoor Flevo Boys moeite had om de bal rond te spelen. Ook speelden ze in een hoger tempo.

Na 8 minuten kwam ‘d Olde Veste voor door een schot van buiten de zestien 1-0.
Na de 1-0 wist Flevo Boys geen vuist te maken om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het is ‘d Olde Veste die er regelmatig gevaarlijk uitkomt. Keeper Klaas Boersma moest het nodige werk doen om niet verder achter te komen. Uiteindelijk wist ‘d Olde Veste nog voor rust de 2-0 te scoren.

Een betere tweede helft

Bij aanvang van de tweede helft kwam Aron Kleefstra in het veld voor Richard Stoelwinder. Wat ‘d Olde Veste goed deed in de eerste helft, probeerde Flevo Boys in de tweede helft. Door direct druk te zetten, zakte ‘d Olde Veste steeds verder in. Door een overtreding op Johan Tiems binnen de zestien wees de scheidsrechter naar de strafschopstip. Thom Bos schoot deze feilloos binnen, 2-1. Flevo Boys nam steeds meer risico’s, zo werd Marc Reussing vervangen door Robin Zuidema, maar het leidde niet tot echte kansen.

Olde Veste was in deze fase van de wedstrijd gevaarlijk met uitbraken, wat de 3-1 opleverde in de 84e minuut. De wedstrijd was gespeeld, dit had Flevo Boys te danken aan een mindere eerste helft, waar ze de slag op het middenveld verloren en de geringe kansen niet afmaakten. Laat dit een les zijn voor de volgende wedstrijd tegen KHC, die na vandaag op nummer twee staat, net achter ONS Sneek die een beter doelsaldo hebben.

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen KHC, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 11 november 2023