Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Flevo Boys verloor de thuiswedstrijd tegen DHSC

Op sportpark Ervenbos was DHSC te sterk voor Flevo Boys. Na een goede eerste helft verloor Flevo Boys met 0-3.

Foto’s Annalies Klompe

Voor de (jeugd ) was het leuk om Wesley Sneijder en zijn club DHSC te ontmoeten op sportpark Ervenbos. Voor DHSC die tweede staat, was het zaak om de punten te halen om bovenin mee te doen en voor Flevo Boys om zich te handhaven.

Prima eerste helft

Flevo Boys begon zeer sterk aan de wedstrijd, en gaf weinig weg. Het speelde voornamelijk op de helft van DHSC, maar wist te weinig te creëren. De kansen waren dan ook schaars. In de 38e minuut was het voor het eerst dat DHSC een kans wist te creëren, Winand Quertel werkte de bal naast het doel. De grootste kans voor Flevo Boys, was voor Gerben Visser. De bal ging net naast de paal. Een prima eerste helft, maar als je vergeet te scoren koop je er niet voor.

Individuele klasse

DHSC begon goed aan de tweede helft, de eerste kans in de 50e minuut was gelijk een doelpunt 0-1. Na de tegengoal, was Flevo Boys niet meer instaat om het spel van de eerste helft voort te zetten. Dit had met name te maken met de individuele klasse van DHSC. De 0-2 werd gemaakt uit een onhoudbare vrijetrap net buiten de zestien. Uiteindelijk maakten de gasten ook nog de 0-3.

Postma “Ik denk dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld, maar dat we op individuele klasse verliezen. Het moet vertrouwen geven om straks genoeg wedstrijden te winnen voor handhaving”
Volgende week is zo’n belangrijke wedstrijd, dan gaat Flevo Boys op bezoek bij HZVV.  De ploeg uit Hoogeveen staat 1 punt boven Flevo Boys.

Door Peter Santbergen - 29 januari 2023