Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Flevo Boys speelt zich veilig op eigen kracht

Flevo Boys moest nog een punt halen om zich veilig te spelen. Het is geen punt geworden maar drie punten. Dit door de winst op SC Genemuiden 2-1.

Foto’s Annalies Klompe

Flevo Boys wist dat het nog een punt moest halen om veilig te zijn, anders was het afhankelijk van wat er op de andere velden gebeurde. De voorlaatste wedstrijd was belangrijk voor beide partijen. SC Genemuiden moest winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap en Flevo Boys om uit de PD zone te blijven.

Flevo Boys begon in een 4-4-2 opsteling.  Dit pakte goed uit voor Flevo Boys, ze hadden het middenveld onder controle en kregen kansen. Johan Tiems had al binnen vijf minuten de kans om de score te openen, het schot belandde in de handen van de keeper.   Niet veel later scoorde Aran Nijboer op aangeven van Yumé Ramos de 1-0. Binnen een half uur is het SC Genemuiden die uit een vrije trap de bal inkopte 1-1. De verdediging van Flevo Boys stond erbij en keek ernaar, maar niemand greep in. De ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

Flevo Boys bleef inzet tonen tot aan het eind.

Met goed voetbal en inzet wist Flevo Boys SC Genemuiden op afstand te houden.  Gedurende de tweede helft kreeg SC Genemuiden te horen dat SV URK op voorsprong was gekomen. Met andere woorden aan een gelijkspel had SC Genemuiden niets, dus moesten ze meer risico’s nemen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Flevo Boys bleef geconcentreerd en gaf weinig weg.  Vlak voor tijd ging de keeper van SC Genemuiden mee naar voren of stond ver voor zijn doel, hierdoor kwamen er kansen voor Flevo Boys. Kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Yumé Ramos de bal en kon vrij inschieten 2-1.

Door de winst heeft Flevo Boys zich veilig gespeeld en kan volgende week in de laatste wedstrijd van het seizoen vrijuit spelen tegen Swift. Na de wedstrijd is afscheid genomen van de spelers die Flevo Boys verlaten.

Door Peter Santbergen - 28 mei 2022