Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Flevo Boys speelt thuis gelijk tegen Urk

De polder derby Flevo Boys - Urk is in 0-0 geëindigd. De harde wind maakte goed voetbal lastig.

In de openingsfase was het eerste initiatief voor Flevo Boys. Het eerste gevaar kwam van Madih Doufikar die een vrije trap net naast schoot. Ook waren er kansjes voor Timon Rorije en Johan Tiems, maar tot echt grote kansen kwam het niet. De harde wind speelde beide ploegen parten. Voor rust werd het spel even stilgelegd, dit voor Ivar Span die aan het hoofd was geraakt. Hij kon de wedstrijd wel weer hervatten. De laatste kans voor Flevo Boys was vlak voor rust,  Tomas Boer schoot de bal net over. Een voorsprong was voor Flevo Boys niet onverdiend geweest. De ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

“Flevo Boys vergeet het af te maken”

Na de pauze was het eerste gevaar wederom voor Flevo Boys. Doufikar stuitte op keeper Richard Strijker. Aan de andere kant vormde een schotje van De Boer het grootste gevaar namens Urk. In de 55ste minuut combineert Flevo Boys door de verdediging van Urk. Een mooie aanval, alleen vergeten ze deze af te maken.

Offensief

Het offensief van Urk komt pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Gescoord werd er niet meer en dus liet Urk de kans liggen in te lopen op koploper Staphorst. Flevo Boys staat nog altijd dicht bij de promotie-degradatie-streep. De goede wedstrijd tegen Urk moet Flevo Boys weer vertrouwen geven voor de resterende wedstrijden.

Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen Genemuiden aanvang 14:30 uur.

Door Peter Santbergen - 17 maart 2019