Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Flevo Boys: Onnodig verlies tegen Ajax

In een gelijk opgaande wedstrijd heeft Flevo Boys enkele minuten voor het einde, de eerste competitiewedstrijd onnodig verloren 0-1.

Foto’s Nynke Zoethout

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen is weer een feit, Flevo Boys mocht tegen Ajax laten zie waar ze staan na een aantal oefenwedstrijden. Trainer Arjen Postma begon met negen basisspelers van het afgelopen seizoen. Naast deze basisspelers was er plaats voor nieuweling Willem Huizing en  Guido de Weert die vorig jaar regelmatig mocht invallen.

Flevo Boys beloonde zichzelf niet

Flevo Boys begon goed aan de wedstrijd, binnen vijf minuten was er een kans voor Aran Nijboer waarvan de bal van de doellijn werd gehaald. Niet veel later belande een kopbal van Marc Reussing op de lat. Beide ploegen bleven aan het aftasten en namen weinig risico’s.  In de 26ste minuut scoorde Johan Tiems, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Wat volgens de Flevo Boys spelers onterecht was, de bal kwam via een spelers Ajax bij Tiems! In de eerste helft had Flevo Boys het beter van het spel maar beloonde zichzelf niet.
De eerste kans voor Ajax was vlak voor rust, maar ook deze ging er niet in. De teams gingen rusten met een 0-0 stand.

Een betere Ajax in de tweede helft

Flevo Boys liet zich de tweede helft iets meer achteruit drukken door Ajax, maar tot echt gevaar kwam het niet. Ajax kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en Flevo Boys was in de eindfase van de wedstrijd niet meer instaat om nog iets te creëren.  Trainer Arjen Postma probeerde door een aantal wissels in te brengen nog iets recht te zetten. Coen Hommema maakte zijn debuut in Flevo Boys 1, hij werd gewisseld voor Frits Dantuma. Ook waren er hier en daar wat pijntjes bij spelers. Vlak voor tijd is het Ajax die de 0-1 scoorde, wat tevens de eindstand was.

Volgende week mag Flevo Boys afreizen naar Utrecht waar het tegen DHSC moet spelen, aanvang 14:00 uur.

Door Peter Santbergen - 28 augustus 2022