Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Flevo Boys laat zien dat de competitie nog niet verloren is

Er stond vandaag wat op het spel. Flevo Boys heeft laten zien dat het seizoen nog niet is verloren. In de tweede helft wist Flevo Boys tweemaal te scoren, en won met 2-1 van csv Apeldoorn.

Foto’s Annalies Klompe

Na de blamage van vorige week, was het zaak om vandaag iets recht te zetten. Trainer Arjen Postma begon zoals aangekondigd, met een iets andere opstelling dan voorgaande wedstrijden. Zo was er een basisplaats voor jeugdspelers Coen Hommema en Jelmer Dijkman. Ook oud gediende Timon Rorije stond weer in de basis. Flevo Boys begon goed aan de wedstrijd en creëerde kleine kansjes, maar echt gevaarlijk waren ze nog niet. Ook csv Apeldoorn wist weinig te creëren. Het spel golfde op en en neer, zonder grote kansen. Tot overmaat van ramp veroorzaakte Flevo Boys een overtreding net binnen de zestien, wat een strafschop voor csv Apeldoorn opleverde . Rik Vlutters schoot deze binnen voor Apeldoorn 0-1. Beide teams deden niets voor elkaar onder, maar Flevo Boys ging wel rusten met een 0-1 achterstand.

Flevo Boys komt sterk terug

Saïd Hassan was achter gebleven in de kleedkamer, hij had al geel en was gewaarschuwd. Voor hem kwam Robin Zuidema in het veld. Flevo Boys begon met overtuiging aan de tweede helft, wat in de 52e minuut een goal opleverde. De goal kwam op naam van Timon Rorije, die de bal hard binnenschoot 1-1. Flevo Boys voetbalde met meer passie en dat resulteerde in de 70e minuut in een doelpunt, gemaakt door Willem Huizing 2-1. In de 82e minuut bracht Arjen Postma Ivar Span in het spel, hij komt terug van een blessure van meer dan een jaar. Ook hij liet zien dat er voor csv Apeldoorn vandaag niets te halen viel in Emmeloord. Richting het einde van de wedstrijd waren er nog kansen voor Flevo Boys, maar de stand bleef 2-1 voor de Boys. Een overwinning was nodig/noodzakelijk om niet verder af te zakken, maar geeft ook vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen Swift, aanvang 14:30 uur.

Door Peter Santbergen - 4 maart 2023