Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys laat punten in Berkum liggen

Na de winst op Urk vorige week, moest Flevo Boys vandaag een teleurstelling verwerken. Er werd uit verloren tegen Berkum met 2-1.

Foto’s Annalies Klompe

De beginfase van de wedstrijd was voor Berkum, Flevo Boys liep achteruit en de eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. De keeper van Flevo Boys Matyas van Zorge, pakte een paar mooie reddingen. Flevo Boys kwam moeizaam opgang, maar na een kwartier gingen de Boys beter spelen. De combinatie werd wat vaker gezocht en de eerste kansjes kwamen.
De man in vorm Yumé Ramos kreeg in de 18de minuut, de bal net buiten de zestien en haalde verbluffend uit 0-1. Flevo Boys kreeg steeds meer controle over de wedstrijd, wat zich uitte in enkele kansen. In de 29ste minuut schoot wederom Yumé Ramos de bal op de paal, uit de rebound schoot Younes el Ghamarti over.

Het was wachten op de tweede goal voor Flevo Boys. Vlak voor rust ging een schot van Thomas Potters  over. Niet veel later kreeg Timon Rorije een kans om de 0-2 te scoren. Helaas ging deze net naast. Flevo Boys deed zich zelf tekort en ging rusten met een 0-1 voorsprong.

Speelde de wind een belangrijke factor!

Berkum begon goed aan de tweede helft. Aan het begin van de tweede helft scoorde Berkum uit een vrijetrap de 1-1. Flevo Boys was de weg kwijt, en speelde onzorgvuldig. Matyas van Zorge hield Flevo Boys nog in de wedstrijd. Speelde de wind een belangrijke factor! Flevo Boys had moeite om nog naar voren te voetballen, wat Berkum in de kaart speelde.

Trainer Arjen Postma bracht nog wissels in, Aron Nijboer en Johan Tiems kwamen in het veld voor Saïd Hassan en Younes el Ghamarti. Niet veel later werd ook Timon Rorije gewisseld voor Guide de Weert. Tot overmaat van ramp pakte Mark Reussing zijn tweede gele kaart. Flevo Boys kon dus verder met tien man. De vraag was, kon Flevo Boys de 1-1 vasthouden of zouden ze toch aan het kortste eind trekken.

Uiteindelijk maakte vlak voor tijd Berkum de 2-1, tot frustratie van Flevo Boys. Het was vandaag incasseren en de blik vooruit naar volgende week. Dan speelt Flevo Boys een thuiswedstrijd tegen Eemdijk.

Volgende week 16 april, thuis tegen Eemdijk aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 9 april 2022