Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Flevo Boys gaat met 4-2 onderuit bij ONS Sneek

Wat in het begin leek op een gemoedelijke wedstrijd, eindigende in een wedstrijd met gefrustreerde spelers en de nodige gele en rode kaarten.

foto’s: Annelies Klompe

De begin fase van de wedstrijd was voor ONS Sneek. Ze zetten van begin af aan druk en hadden het betere van het spel. Het was de middenvelder Mark Westra die het Flevo Boys behoorlijk moeilijk maakte. Hij werd in de 9 ste minuut binnen het strafschopgebied gebied onderuit gehaald. Wat een penalty opleverde voor ONS Sneek. Aanvoerder Wesley Tankink maakte vanaf de stip de 1-0.

Het was wederom Mark Westra die in de 25ste minuut het voorbereidende werk deed voor de 2-0. Die door Weening werd ingeschoten. Na de 2-0 kwam Flevo Boys wat beter in de wedstrijd en kreeg voor rust nog aan aantal kleine kansen. Tomas Boer werd in de eerste helft gewisseld voor Yander Zandbergen.

Vanaf het begin van de tweede helft voetbalde Flevo Boys in een wat hoger tempo. Dit resulteerde in een mooie voorzet over rechts van Timon Rorije, die gemakkelijk door Yumé Ramos werd binnen geschoten. Flevo Boys was bezig met een goede fase van de wedstrijd, en het leek erop dat de gelijkmaker er aan zat te komen. Maar die illusie werd niet veel later te niet gedaan. Een mooie combinatie over rechts leverde ONS Sneek de 3-1 op.

In de 74ste minuut werd Bas Baker gewisseld voor Mark Reussing. Het spel werd steeds grimmiger wat enkele gele kaarten opleverde. Gerben Visser van ONS Sneek maakte een trap beweging op Kelt Jager wat in eerste instantie een gele kaart opleverde. Op advies van de grensrechter werd deze omgezet in een rode kaart.

Het liep vanaf dat moment helemaal uit de hand op het Zuidersportpark. Eerst werd Gerben Visser van het veld gestuurd, en niet veel later kreeg Yumé Ramos een rode kaart.

Het werd nog spannend aan het eind van de wedstrijd, Timon Rorije schoot 8 minuten voor tijd de 3-2 binnen, na een schitterende boogbal van Yander Zandbergen die op de lat belande. Als je dan denkt dat er nog wat te halen viel, was het weer ONS Sneek die snel na de aansluittreffer de voorsprong vergrote. Uiteindelijk bleef het 4-2 in een tumultueuze wedstrijd.

Volgende week speelt Flevo Boys zijn eerste thuiswedstrijd tegen Berkum, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 28 augustus 2021