Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Flevo Boys een maatje te groot voor VV Heerenveen

Flevo Boys een maatje te groot voor VV Heerenveen. De laatste oefenwedstrijd voordat de competitie begint, heeft Flevo Boys met 8-0 gewonnen van VV Heerenveen.

Een trainer begint het liefst met een complete selectie aan de laatste oefenwedstrijd. Maar door blessures konden Ivar Span, Yander Zandbergen en Johan Tiems niet aan het spel meedoen. Daarnaast zijn er nog een aantal speler die met een langdurige blessure te maken hebben. Dit biedt weer kansen voor andere spelers.

Flevo Boys begon goed aan de wedstrijd en binnen 5 minuten was het Yumé Ramos die op aangeven van Timon Rorije de bal binnen schoot. VV Heerenveen bood weinig tegenstand en kwam er sporadisch uit. Niet veel later was het Tomas Boer die de 2-0 scoorde. Het goed verzorgde spel van Flevo Boys leverde veel kansen op.

Halverwege de eerste helft was het Younes Ghamarti die zelf de aanval opzette en de 3-0 voor Flevo Boys maakte. In de 31ste minuut werd Frits Dantuma net buiten de zestien onderuit gehaald, wat een vrije schop op leverde voor Flevo Boys. Yumé Ramos ging achter de bal staan en schoot vervolgens de bal snoeihard in de hoek van het doel 4-0, zijn tweede was van de wedstrijd. Maar nog geen twee minuten later was het wederom Younes Ghamartil die de 5-0 op het scorebord zette.

Vlak voor rust kwam de eerste wissel aan Flevo Boys kant. Richard Scholten verving Bas Bakker. Voordat het rustsignaal klonk was het Tomas Boer die ook zijn tweede doelpunt scoorde 6-0. Het leek op een voorzet, maar de bal belande achter de keeper. Dit was tevens de ruststand.

Timon Rorije, Frits Dantuma en keeper Volken Huisman bleven achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Thomas Potters, Giedo de Weert en Matyas van Zorge. Ook in de tweede helft kreeg VV Heerenveen weinig kansen. Het was Flevo Boys dat het spel maakte. Na een kwartier in de tweede helft was het Yumé Ramos die zijn derde van de dag scoorde 7-0. Flevo Boys was de tweede helft wel de betere partij, maar de wedstrijd was gespeeld.

Er kwamen nog twee wissels Huisman kwam voor Younes Ghamartil  en Mesu voor Tomas Boer. Vlak voor het einde van de wedstrijd schoot Yumé Ramos zijn vierde van de dag binnen de palen 8-0. Dit was ook de eindstand.

Volgende week speelt Flevo Boys de eerste competitie wedstrijd uit tegen ONS Sneek, aanvang 15:00 uur.

 

Door Peter Santbergen - 21 augustus 2021