Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys door in noordelijke districtsbeker

Flevo Boys bereikt de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker, door penaltykiller Fariz Mesud.

Titelverdediger Flevo Boys moest vanmiddag in een uitwedstrijd tegen v.v. Buitenpost, strijden om de volgende ronde van het toernooi om de noordelijke districtsbeker.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Het is Flevo Boys die in de 18de minuut de score opent door een doelpunt van Johan Tiems.   Na het doelpunt bleef Flevo Boys het betere spel houden en kreeg het nog kansen om de wedstrijd voor rust op slot te gooien. Ruststand 0-1.

Buitenpost komt sterk terug

Na rust zijn er twee wissels aan de kant van v.v. Buitenpost. De thuisploeg zet gelijk druk aan het begin van de tweede helft en Flevo Boys zakt wat in. Hierdoor werd Buitenpost gevaarlijker en kwamen er ook kansen voor de thuisploeg. Buitenpost was niet scherp genoeg, en was vaak slordig in de afronding. Flevo Boys leek in de tweede helft de wedstrijd over de streep te trekken, maar 7 minuten voor tijd wist v.v. Buitenpost via Joran Olijve de gelijkmaker te maken.

Hoeveel pech kun je hebben!

Timon Rorije werd gewisseld voor Frank Post die nog een 100% kans kreeg, maar de bal belande op de paal. Hierna kreeg Flevo Boys nog enkele kansen, maar deze werden niet benut. De 1-1 eindstand betekende dat de ploegen moesten aantreden voor een penalty reeks om een beslissing te forceren.

Penalty reeks

Flevo Boys begon aan de penalty reeks, die volgens het ABBA systeem werd afgewerkt. Net als in de vorige bekerwedstrijd wist Fariz Mesud meerdere penalty’s te stoppen. Ook aan Flevo Boys kant werden er enkele gemist. Uiteindelijk wist Tomas Boer de beslissende te maken. Dit betekent dat Flevo Boys doorgaat naar de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker.

Flevo Boys 2

Het bekertoernooi kan voor Flevo Boys nog een dubbele dimensie krijgen, aangezien ook Flevo Boys 2 nog kans maakt op een plaats in diezelfde kwartfinale. Zij spelen aanstaande dinsdag 5 maart om 20.00 uur thuis tegen derdeklasser SC Twijzel.

 

Door Peter Santbergen - 2 maart 2019