Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys doet zichzelf tekort tegen AZSV

Wederom laat Flevo Boys punten liggen, er werd met 0-2 verloren van AZSV uit Aalten.

Foto’s Nynke Andringa

AZSV staat op de 5e plaats in de hoofdklasse B, dit is de plaats waar Flevo Boys graag had willen staan. AZSV begon de wedstrijd met een 4-4-2 opstelling, en speelde gecontroleerd. Wachtend op een uitval/kans. Flevo Boys was in de beginfase aan het aftasten, en de bal werd rond gespeeld zonder echt gevaarlijk te worden. Gedurende de eerste helft werd Flevo Boys steeds gevaarlijker. Zo waren er kansen voor Johan Tiems en Marc Reussing, maar deze resulteerden niet in een doelpunt. De ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

Pech, of gebrek aan creativiteit

Aan het begin van de tweede helft bleef Marc Reussing achter in de kleedkamer en Ron Janzen was zijn vervanger (tactische wissel). De eerste de beste aanval van AZSV leverde gelijk een goal op 0-1. In de voetbal gaat het niet altijd of je beter bent, maar of je effectief met de kansen omgaat. De één noemt het pech, de ander gebrek aan creativiteit.

Flevo Boys bracht nog een aantal wissels in om met nog meer druk naar voren te voetballen, maar moest waken voor de omschakeling. Het zat Flevo Boys ook niet mee, zo was er een kans voor Robin Zuidema die op de paal schoot. In de extra tijd kreeg AZSV nog een penalty, deze werd ingeschoten 0-2. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel een goede afspiegeling geweest.
Maar wat als, geldt niet in de voetbalwetten. Volgende week is er weer een nieuwe uitdaging voor Flevo Boys, dan spelen ze uit tegen “asv De Dijk”.

 

Door Peter Santbergen - 7 mei 2022