Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Flevo Boys creëert met persoonlijke fouten zijn eigen drama

Het is een moeizaam seizoen voor Flevo Boys, de thuiswedstrijd tegen SV Huizen werd net als de uitwedstrijd verloren. Na 57 seconden kwam Flevo Boys nog op 1-0. Uiteindelijk wist SV Huizen te winnen met 1-4.

Foto’s Annalies Klompe

Flevo Boys had nog iets goed te maken, in de uitwedstrijd gingen ze onderuit met 5-0. Toen door vier persoonlijke fouten.  Flevo Boys begon voortvarend aan de wedstrijd. Diegene die de koffie nog niet ophadden, misten het eerste doelpunt. Na 57 seconden maakte Flevo Boys de 1-0. Op een mooie vrijetrap van Thomas Potters had de keeper nog een antwoord, maar de inkomende Thom Bos schoot de bal daarna in de netten. Een mooie opsteker na een moeizaam seizoen. Flevo Boys kreeg de nodige kansen in het eerste kwartier. Zo werd een mooie lob van Johan Tiems net voor de doellijn weggewerkt. Niet veel later is het SV Huizen die de gelijkmaker maakte 1-1, een mooie aanval over rechts wisten ze te verzilveren. In plaats van op 2-0 te komen, werd het gelijk.

Het was niet zo dat SV Huizen zo geweldig voetbalde, maar Flevo Boys maakte het wederom voor zichzelf moeilijk. Door een overtreding binnen de zestien, kregen de gasten in de 40e minuut een penalty. Deze werd probleemloos ingeschoten 1-2. In de laatste minuut van de eerste helft maakte Flevo Boys onnodig, een overtreding net buiten de zestien. De vrijetrap werd mooi in de bovenhoek geschoten 1-3, dit was tevens de ruststand. Zoals eerder in het seizoen is voorgekomen, zijn de laatste vijf minuten van de eerste helft cruciaal voor Flevo Boys. Maar dan in negatieve zin.

Kon Flevo Boys de wedstrijd nog naar zich toetrekken

Flevo Boys kwam na rust uit de kleedkamer met drie wissels. Marc Reussing, Roelof Strikwerda en Aran Nijboer konden gaan douchen, voor hun kwamen Yander Zandbergen, Robin Zuidema en Ron Janzen in het veld. Hiermee nam trainer Arjen Postma een weloverwogen risico. Dit omdat enkele verdedigers werden gewisseld voor aanvallers/middenvelders. Gedurende de tweede helft werd het duidelijk dat Flevo Boys de wedstrijd niet naar zich toe kon trekken. Het was wederom SV Huizen, die in de 68e minuut de 1-4 aantekende.
Het ontbrak Flevo Boys zoals zo vaak niet aan werklust, maar maakt te veel persoonlijke fouten. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen om te laten zien dat het seizoen nog niet verloren is, dan speelt Flevo Boys uit tegen DETO uit Vriezenveen.

Door Peter Santbergen - 11 februari 2023